Burun Estetiği

Burun Estetiği

Burun Estetiği kişilerin burun yapısının istedikleri görünüme getirilmesi için uygulanan estetik tedavi yöntemlerinin bütünüdür.

Burun Estetiği uygulamaları bu alanda uzman bir estetik doktoru tarafından ameliyathane şartlarında yapılmalıdır. İşleme başlamadan tedavi sonucu oluşacak görüntü dijital ortamda hastaya gösterilerek hastanın kaygıları giderildiği gibi sonuçlar teyit edilir.

Tedavi öncesi estetik cerrahınız tarafından yapılacak doğru planlama sayesinde hastanın memnuniyeti ve operasyonun başarı oranı yükseltilmiş olur. 

Burun Estetiği öncesi hastanın yüz analizi yapılır. Bu incelemede cildin kalınlığı, kalitesi, kıkırdakların gücü değerlendirilir.

Uygulama sonrası herhangi bir nefes alıp - verme problemi yaşanmaması için hastanın hava yolu açıklığı kontrol edilerek problemsiz şekilde tedavi tamamlanır.

 

En İyi Burun Estetiği Doktorları 

Burun Estetiği yaptırmaya karar veren kişilerin ilk olarak aldıkları aksiyon hekim ve klinik araştırmaya başlamaktır.

Burun Estetiği yaptıracak kişilerin sağlık kuruluşlarında ve özellikle estetik cerrahlarda en çok dikkat ettikleri hususlar arasında;

Tedavi başarı oranı,
Operasyon sonrası sunulan destek,
Uygulamayı gerçekleştirecek doktorun tecrübesi,
Açık ve Kapalı tekniklerin sağlıklı biçimde uygulanması,
Hekimin sahip olduğu sertifikalar,
Referanslar ve Hasta görüşleri,
bulunmaktadır.

Dr. Ahmet ARSLAN 2005 yılından itibaren ülkemizin birçok ilinden gelen hastalarına uyguladığı Burun Estetiği tedavileri ile hayal ettikleri görünüme ulaşmalarını sağlamıştır.

Estetik Cerrahi alanında 20 yıla yaklaşmış uzmanlığı ve tecrübesi ile hastaları dinleyerek istekleri doğrultusunda yüzlerine en yakışacak burun yapısının oluşması için gerekli işlemleri başarıyla yerine getirmektedir.

Sizde burun yapınızdan hoşnut değilseniz veya nefes alıp verme problemleri yaşıyorsanız Hemen Bize Ulaşıp randevu oluşturduktan sonra uzman estetik cerrahımız tarafından muayene edilebilirsiniz.

Kimler Burun Estetiği Yaptırabilir? 
Burun Estetiği uygulaması öncesinde klinik ortamında uzman doktorumuz tarafından yapılan ön muayenede gerekli kontroller yapılmaktadır.

Yapılan bu muayene esnasında hastanın ameliyat olmasına engel olan bir durumu olup olmadığı kontrol edilir.

Burun yapısında veya görüntüsünde problemleri bulunan kişilerden;

18 yaşını doldurmuş,
Burun bölgesinde kıkırdak ve kemik gelişimi tamamlanmış,
Burun Estetiği işleminden beklentileri netleşmiş,
Fiziksel ve ruhsal problemleri bulunmayan,
yukarıdaki durumlara uygun olanlara Burun Estetiği uygulaması yapılabilir.

Burun Estetiği operasyonları yapılabilmesi için en önemli husus hastanın yaşı değil bölgenin kıkırdak ve kemik yapısının gelişiminin tamamlanmış olmasıdır.

Reşit olmuş bireylere yapılan muayene sonunda kas ve kemik gelişiminin tamamlandığı tespit edildiği sürece Burun Estetiği güvenli ve konforlu şekilde uygulanabilir.

 

Burun Estetiği Öncesi

Burun Estetiği Öncesi kişinin tedaviyi olma amacı tamamen estetik kaygılara dayanıyorsa istediği burun görünümüne çok net karar vermesi gerekir. 

Eğer estetik nedenlerin yanında solunum kaynaklı sağlık problemleri de yer alıyorsa klinik şartlarında gerekli tetkikler yapılarak hastaya en uygun tedavi yöntemi ve planı belirlenir.

Burun Estetiği yaptırmasında herhangi bir problem görülmeyen ve tedavi planları oluşturulan hastalara uzman doktorumuz tarafından Burun Estetiği Ameliyatı öncesi dikkat etmesi gereken durumlar detaylı olarak bildirilir.

Burun Estetiği Öncesi dikkat edilmesi gereken durumların bazıları şunlardır;

Operasyondan en az 1 hafta öncesinden itibaren aspirin gibi kan sulandıran ilaçlardan uzak durulmalıdır.
Ameliyat öncesinde bitki çayları veya yeşil çay gibi kan sulandırıcı içecekleri bırakmanız gerekmektedir.
Sigara ve alkol tüketmemelisiniz. Özellikle işlemden birkaç ay önce sigarayı bırakmış olmalısınız.
Operasyon öncesinde sarımsak, zencefil ve zeytinyağı tüketilmemelidir.
Antidepresan vb ilaç kullanımı varsa doktorunuza belirtilmelidir. Bazı antidepresanlar kanama bozukluğu yapabildiği için operasyon öncesinde 2 veya 7 gün öncesinde kesilmelidir. 
Burun Estetiği Öncesi kişilerin hayatında ve beslenme alışkanlıklarında yaptıkları bu değişiklikler tedavinin başarısını artırmaktadır.
Bu konulara ve doktorunuzun size özel tavsiyelerine uymamanız halinde ameliyat sırasında daha fazla kanama meydana gelebilir ve iyileşme süreci olumsuz etkilenebilir.

Burun Estetiği Ameliyatı Günü Yapılması Gerekenler

Uzman Estetik Cerrahi tarafından tedavi planı oluşturulmuş, operasyon tarihi belirlenmiş ve tedavi öncesi kendisine iletilen kurallara riayet etmiş hastalar Burun Estetiği Ameliyatı olabilirler.

Tedavinin başarılı bir şekilde tamamlanması ve hastanın istediği görünüme ulaşması için ameliyat günü de dikkat edilmesi gereken durumlar bulunmaktadır.

Burun Estetiği Ameliyatı günü dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır;

Uygulamanın 6 saat öncesinden itibaren hasta yemek yememelidir.

Hasta yanında rahat hissettiği 1 refakatçi ile ameliyata gelmelidir. 

Onam formu ve genel anestezi formu hasta tarafından dikkatlice okunup imzalanmalıdır.

Ameliyat günü makyaj malzemeleri, oje, saç spreyi ve jöle gibi kişisel bakım ürünleri kullanılmamalıdır.

Burun Estetiği Ameliyatı

Burun Estetiği Ameliyatı yani Rinoplasti kişilerin burnuna daha estetik bir görünüm kazandırmak ve varsa sağlık sorunlarını gidermek için yapılan cerrahi işlemlerdir.

Burun Estetiği Ameliyatı günümüzde en sık uygulanan ve başarı oranı çok yüksek kozmetik operasyonlardan birisidir.

Burun Estetiği Ameliyatı sırasında insanların dış görüntüsünü doğrudan etkileyen burun yapısı istenilen hale getirilirken solunum ve koku alma gibi fonksiyonel özelliklerin büyük bir dikkatle korunması gerekir.

Burun Estetiği Ameliyatı sırasında hastanın yaşadığı estetiksel kaygılar giderilirken aynı zamanda fonksiyonel problemler arasında gösterilen;

Burun içi eğiklik (Deviasyon),
Burun eti büyümesi (Alt konka hipertrofisi),
Burun içi septal perforasyon(delinme),
gibi hastalıklar da ameliyat sırasında iyileştirilebilir.

Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte Burun Estetiği operasyonları sırasında kullanılan cerrahi yöntemler ve cihazlar değişim göstermiştir. Bu sayede ameliyatlar daha güvenli geçmekte, konforlu bir iyileşme süreci sunulmakta ve tedavi sonunda hedeflenen sonuçlar çok daha yüksek yüzdeyle gerçekleştirilmektedir.

Burun Estetiği Ameliyatı sonunda hedeflenen başarının sağlanması için işlemleri gerçekleştirecek hekimin Burun Cerrahisi ve Burun Estetiği alanlarında tecrübe sahibi olması gerekir. Hekimin bu alanda kullanılan cerrahi tekniklere ve güncel bilgilere hakim olması operasyonun başarısına direkt katkı sağlamaktadır.

Estetik Burun Ameliyatı sonunda başarı hastanın istediği görünüme sahip olması ve varsa yaşadığı solunum problemlerinin giderilmesi ile ölçümlenir.

Son teknolojik gelişmelerin bu alanda sağladığı imkanlar ile kullanılmaya başlanan 3 boyutlu dijital animasyon sistemleri sayesinde hastanın operasyon sonunu uygulama başlamadan görmesi sağlanarak tedavi sonrası hata oranı minimuma indirilir.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır? 

Burun Estetiği;

Hastanın yaşı ve genetik yapısı,

Burunda bulunan estetik problemlerin durumu,

Kişinin burun dokusu özellikleri,

Hastanın operasyon sonunda beklentileri,

Ameliyat esnasında burun içi eti, burun içi eğrilikleri gibi fonksiyonel problemler,

gibi durumlara bağlı olarak farklı cerrahi teknikler kullanılarak yapılmaktadır.

Burun Estetiği Ameliyatları genel anestezi ile yapılır. Operasyonun süresi yapılması planlanan müdahalelere bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama 1 ila 2,5 saat arası sürmektedir.

Ameliyat süreci ve hatta iyileşme süreci kişinin burnuna yapılacak estetik düzenlemelerin yanı sıra fonksiyonel düzen bozukluklarının giderilmesi için yapılacak çalışmalara bağlı değişiklik göstermektedir.

Burun Estetiği sırasında öncelikle burun içerisinden veya iki burun deliği arasındaki cilt bölmesinden kesi yapılır.

Cerrahi aletler kullanılarak burun içerisindeki mukoza kıkırdak ve kemikten ayrılır. Uzman hekim tarafından uygulanan teknikler sayesinde burun bölgesine istenilen şekil verilir. Cilt ve mukoza tekrar yerine oturtularak işlemler tamamlanır. 

Burun Estetiği ameliyatlarında özel bir durum olmadığı sürece kişinin burnunun üzerini kaplayan cilt bölgesinde herhangi bir müdahale veya kesi uygulanmaz.

Burun Estetiği Teknikleri 

Burun Estetiği yani Rinoplasti ameliyatları sırasında hastanın burun dışı veya burun içinde var olan problemlerin çözümü için iki farklı teknik kullanılmaktadır.

Açık Rinoplasti ve Kapalı Rinoplasti olarak adlandırılan bu tekniklerin birbirinden farklı yaklaşımları bulunmaktadır. Her iki yöntemin de birbiriyle kıyaslandığında avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır.

Açık Rinoplasti tekniğinde hastanın burnunun ucundan yapılan küçük bir kesi ile burun cildi kaldırılarak tüm bölgeye direkt görüş açısı sağlanır.

Kapalı Rinoplasti tekniği uygulanırken kişinin burnunun ön kısmından kesi yapılmadan sadece burun içine yapılan kesiler ile daha az kesili ve görüş açısı daha az olacak şekilde bir tedavi yapılır.

Burun Estetiği sırasında Açık veya Kapalı Rinoplasti kullanılmasına hastanın burnunun anatomisi ve burnunda bulunan problemlere bakılarak karar verilir.

Operasyon sırasında düzeltilmesi planlanan kıkırdak ve kemiklerin hangi yaklaşım kullanıldığında daha yüksek başarı oranıyla ve kolay bir iyileşme süreciyle gerçekleşeceği tespit edilirse o yöntem uygulanır.

Burun Estetiği Ameliyatlarında kullanılan Kapalı veya Açık yöntemleri terminolojik olarak şu şekilde ifade edebiliriz;

Yapısal ya da Redüksiyon Rinoplasti

Koruyucu Rinoplasti (Preservation Rhinoplasty)

Push Down Rinoplasti 

Let Down Rinoplasti 

Tip(burun ucu) rinoplasti

Burun Estetiği operasyonları kullanılan cihazlara ve sistemlere bağlı olarak;

Ultrasonik Rinoplasti 

Piezo Rinoplasti 

Diamond Rinoplasti 

Precision Rinoplasti

gibi isimlerle de ifade edilmektedir.

Kapalı Rinoplasti 

Kapalı Rinoplasti uygulanan hastalarda burun delikleri içerisine yapılan kesi ile işlem yapılacak bölgelere ulaşılmaktadır.

Kapalı Rinoplasti yönteminin sunduğu en büyük avantajlar arasında operasyonun kısa sürede tamamlanması ve küçük kesiler yapıldığı için hastanın konforlu bir iyileşme süreci geçirmesidir.

Burun Estetiği Ameliyatlarında Kapalı Rinoplasti yönteminin en sık tercih edildiği vakalar arasında şunlar bulunmaktadır;

Burun ucunda ciddi deformasyon bulunmayan kişilerde,

İlk defa Estetik Burun Ameliyatı olacak kişilerde,

Septumda belirgin eğrilik olmayan kişilerde (Septum iki burun pasajı arasındaki perdedir),

Ana problemin burun sırtındaki kıkırdak ve kemiklerin çıkıntısı olduğu durumlarda,

Burun kemeri probleminin çözümünde.

Kapalı Rinoplasti yöntemiyle burun ucundaki problemlere de müdahale edilebilir. Lakin burun orta hattındaki kesi dışında diğer tüm prosedürler Açık Rinoplasti ile benzer olduğu için iyileşme sürecinde ciddi bir farklılık oluşmaz.

Ayrıca hastanın burun ucu kıkırdaklarına yapılan müdahale Açık Rinoplastide olduğu kadar başarıyla yapılamadığı gibi simetrik problemler oluşabilir.

Açık Rinoplasti

Açık Rinoplasti özellikle burun ucunda ciddi deformasyon bulunan veya daha önce Burun Estetiği Ameliyatı olmuş kişilerde kullanılan cerrahi bir tedavi yöntemidir. Açık Rinoplasti sırasında burun içi perdedeki eğrilikler de tek seansta düzeltilebilir.

Açık Rinoplasti yöntemi ülkemizde ve dünyada en yaygın kullanılan Burun Estetiği tedavisidir. Bunun nedeni burun bölgesinde problemler yaşayan kişilerin burun ucunda da sıkıntı yaşaması ve ülkemizde insanların genetik yapısından kaynaklı burun içerisinde ciddi eğrilikler bulunmasıdır.

Açık Rinoplasti sırasında iki burun deliği arasındaki cildin ortasından yatay bir kesi yapılarak işleme başlanır. Burun derisi bu şekilde kaldırılarak burun ucu ve burun sırtına direkt görüş imkanı sağlanır.

Açık Rinoplasti ile yapılan operasyonlarda sorun yaşanan bölgelere kıkırdak destekleri yerleştirilip dikişler ile sabitlenir. Burun içi perde düzeltilir. Açık yöntemde sabitleme ve simetriyi koruma işlemi daha güçlü olmaktadır.

Açık yöntemle yapılan Burun Estetiği Ameliyatı sonrası burnun şekil değiştirmesi, burun ucunun düşmesi ve burun içi perdenin kayması gibi riskler minimuma indirilir.

Açık Rinoplasti uygulamasında burun uç kısmında yapılan kesiler uzman doktorlar tarafından doğru teknikle yapılması halinde 1 - 2 ay içerisinde fark edilemeyecek seviyede iyileşir.

Redüksiyon Rinoplasti

Redüksiyon Rinoplasti yöntemi günümüzde Burun Estetiği ameliyatlarında sıklıkla kullanılan, küçültme ve azaltma anlamına gelen uygulamadır.

İnsanlarda burun sırt kısmının üst bölümü kemik, alt bölümü kıkırdak yapıya sahiptir. Redüksiyon Rinoplasti tekniği kullanılarak burun sırtında bulunan çıkıntılar ve burun kemeri kesilip çıkartılır.

Hastanın burun sırtına yapılan bu işlem sonrası kişinin burnuna doğal ve estetik bir görünüm kazandırabilmek, burun kemiklerine tekrar şekil vermek ve burun sırtındaki kemik - kıkırdak geçişinin zayıflığını onarmak amacıyla gereken diğer teknikler uygulanır.

Belirtilen bu onarımın doğru biçimde yapılmaması sonucunda iyileşme sürecinde farklı işlevsel ve estetiksel problemler yaşanabilir.

Koruyucu Rinoplasti

Koroyucu Rinoplasti Burun Estetiği operasyonu esnasında burun sırtındaki çıkıntının redüksiyon yöntemi yerine burun bütünlüğü korunarak burun içerisine doğru yer değiştirme ile düzeltilmesidir.

Kapalı veya Açık Rinoplasti yöntemleri ile kombine olarak uygulanabilen Koruyucu Rinoplasti tekniğinde burun üzerindeki çıkıntının altında bulunan kıkırdak ve kemikler istenilen miktarda çıkarılır.

Bu işlemin ardından çıkıntı içeriye doğru bastırılarak kişinin burun profili istenilen yapıya getirilir. Neredeyse 100 yıl önce bile kullanılan bu yöntem bir ara yetersiz görülüp bırakıldı.

Lakin daha sonra yaşanan teknolojik gelişmeler bu yönteme de yansıtılarak tekrar kullanılır bir yapıya getirildi.

Koruyucu Rinoplasti uygulamalarında hafif derecede değişime ihtiyaç duyulan durumlarda Bastırma (Push Down), ileri derecede değişime ihtiyaç duyulan durumlarda Aşağı Bırakma (Let Down) teknikleri tercih edilir.

Koruyucu Rinoplasti tekniğinin en önemli avantajı hastanın burun sırtının doğal yapısının korunmasıdır. Bu sayede işlem sonrası bu bölgede onarım yapma ihtiyacı duyulmaz.

Koruyucu Rinoplasti her hastada uygulanamaz. Bu yöntem;

Burun sırtında belirgin kemik çıkıntısı olmayan,

Burun bölgesinde net bir asimetri bulunmayan,

Burun içerisinden burun sırtına uzanan eğrilik bulunmayan,

Burun kıkırdağında kemeri bulunan,

hastalarda daha sık tercih edilmektedir. Ayrıca daha önce Burun Estetiği Ameliyatı olmamış hastalarda kullanılan bir yöntemdir.

Ultrasonik, Piezo, Diamond ve Precision Rinoplasti 
Burun Estetiği ameliyatı sırasında kemik yapısına şekil vermek için kullanılan bu tedavi yöntemleri farklı birer cerrahi teknik olarak adlandırılamaz. 

Günümüzde popüler hale gelen Piezoelektrik cihazlar kemik dokular üzerinde mikro titreşimler kullanılarak kesme ve şekillendirme yapılmasını sağlar.

Uygulama sırasında komşu dokularda hasar olmaması ve bu yöntem ile kesilen kemiklerde iyileşme sürecinin daha hızlı olması en önemli avantajları arasında gösterilebilir.

Tiprinoplasti (Burun Ucu)

Tiprinoplasti Açık veya Kapalı Rinoplasti uygulamaları ile yapılabilen burundaki kemik yapısına müdahale edilmeden kıkırdak yapıdaki uç kısmın estetik sorunlarının giderilmesidir.

Tiprinoplasti yöntemi uygulanarak hastada bulunan;

Burun ucu düşüklükleri,

Burun ucunda var olan asimetrik görünümler,

Burun deliklerinin küçültülmesi,

Dolgun burun uçlarının küçültülmesi,

Profilden bakıldığında burun ucunun netleştirilmesi,

Burun girişini daraltan kıkırdak yapısının düzeltilmesi,

gibi problemler iyileştirilebilir.

Tiprinoplasti uygulaması sırasında burun bölgesindeki kemiklere müdahale yapılmadığı için işlem sonrası hastada şişlik ve morluklar oluşmaz.

İşlem sonrası burun bölgesinde 1 hafta kalacak bir bandaj uygulaması yeterli olduğu için hastaların günlük hayatına dönüşü çok hızlı olmaktadır.

Burun Estetiği Çeşitleri
İnsanlar sadece estetik kaygılar nedeniyle, sağlık sorunları nedeniyle veya her iki durum nedeniyle Estetik Burun Ameliyatı olmak için bizlere ulaşmaktadır.

Burun Estetiği yapılacak hastanın genetik yapısı ve işleme ihtiyaç duyma sebebi göz önünde bulundurularak tedavi yöntemi belirlenmektedir.

Uzman Estetik Cerrahları ve tıbbi otoriteler tarafından Burun Estetiği Ameliyatı Fonksiyonel ve Kozmetik olmak üzere iki amaçla yapılmaktadır.

Fonksiyonel Burun Estetiği yani Fonksiyonel Rinoplasti ile hastanın burnunda var olan fiziksel problemler giderilir. Kişinin burnunda bulunan eğrilik ve kırıklar nefes alma problemlerine neden olur. Fonksiyonel Burun Estetiği uygulamaları arasında;

Septum Deviasyonu

Burun Polipleri

Septum Perforasyonu

Başarısız Rinoplasti Sonrası Oluşan Fonksiyonel Sorunlar

gösterilebilir.

Kozmetik Burun Estetiği yani Kozmetik Rinoplasti ile hastanın burnunda var olan estetiksel bozukluklar giderilir. 

Kişinin burnunda yer alan şekil bozukluklarından duyduğu rahatsızlıkların giderilmesi ve hayal ettiği görünüme ulaşması için Kozmetik Rinoplasti yöntemleri uygulanır. Kozmetik Burun Estetiği operasyonları arasında;

Burun Ucu Düşüklüğü

Kemerli Burun

Uzun ve Büyük Burun Yapısı

Burun Eğriliği

Burunda Çökme

Aşırı Geniş Burun Delikleri ve Kanadı

Burun Asimetrisi

Revizyon Burun Estetiği

bulunmaktadır.

Yazımızın devamında Fonksiyonel ve Kozmetik Burun Estetiği uygulamaları ile ilgili genel tanımları bulabilir, sizin için bırakılan linklere tıklayarak detayları öğrenebilirsiniz.

Septum Deviasyonu 
Septum Deviasyonu insanlarda iki burun deliğini birbirinden ayıran kemiğin eğriliği nedeniyle ortaya çıkan nefes alış veriş problemidir. Halk arasında burun kemik yamukluğu denir.

Bu uygulama ile hastanın sağlıklı bir burun yapısına sahip olması amaçlanır. Sağlıklı burun yapısında iki ayrı hava girişi de arkaya doğru gittikçe genişleyen yapıda olur.

Genişleyen bu burun bölümünde alınan havanın ısınması ve nemlenmesi sağlanarak kişinin akciğer sağlığı korunur.

Burun Polipleri 
Burun Polipleri insanların burnunun içerisinde oluşarak hava akışına engel olup kişinin nefes alıp vermesinde sorunlar oluşmasına yol açar.

Özellikle 20 yaş sonrası görülme ihtimali artan bu Poliplerin görüntüsü sıvı dolu bir kütleye benzemektedir. İnsanların burnunun dar olması bu problemi doğurur.

Burun Polipleri hastanın yaşadığı belirtilere ve enfeksiyonun büyüklüğüne bağlı olarak medikal ve cerrahi olmak üzere 2 farklı yöntem ile tedavi edilir.

Septum Perforasyonu
Septum Perforasyonu yani NSP kişinin her iki burun deliğini ayıran burun delikleri arasındaki bölmede yaşanan problemdir.

Daha önce geçirilmiş bir operasyona bağlı yada geçirilmiş enfeksiyona bağlı oluşabilr.

Sadece estetik kaygılar değil sağlık problemleri de Burun Estetiği yaptırmak için önemli bir sebeptir. Septum Perforasyonu çok önemli bir sağlık problemidir.

Başarısız Operasyon Sonrası Oluşabilen Fonksiyonel Sorunlar 
Estetik problemler veya sağlık sorunları gözetilerek yapılan Burun Estetiği ameliyatları eğer doğru bir sağlık kuruluşunda ve uzman bir estetik cerrah tarafından yapılmadığı takdirde olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir.

Başarısız geçen bir Rinoplasti ameliyatı sonunda kişinin nefes ve koku alma problemleri yaşaması, estetik olarak hayal edilen görünüme ulaşılamaması durumunda ilk durumdan daha zorlu bir tedavi sürecine başlanması gerekir.

Bu gibi durumların oluşmaması için Burun Estetiği öncesi tedavi olacağınız klinik ve doktorun tecrübesini, geçmişte gerçekleştirdiği operasyonları detaylı incelemeniz çok önemli olacaktır.

Burun Ucu Düşüklüğü 

Burun Ucu Düşüklüğü insanların burun bölgesinde estetiksel açıdan en fazla rahatsızlık duydukları problemlerden birisidir.

Hastanın burun bölgesinde zayıf kıkırdak yapıya sahip olması nedeniyle oluşan bu problem burun ucuna yapılan küçük dokunuşlar ile giderilmektedir.

Kemerli Burun

Burun Kemeri ülkemizde çok sık görülen bir Burun Estetiği problemidir. Kişinin gelişme çağı ile birlikte veya yaşanan travmalara bağlı olarak ortaya çıkan bu problem kişiyi psikolojik olarak olumsuz etkilemektedir.

Burun Kemeri Törpüleme Ameliyatı ile tedavi edilebilen bu rahatsızlık için uygulanan operasyon hastanın durumuna göre genel veya lokal anestezi altında yapılabilir.

Uzun ve Büyük Burun Yapısı
İnsanlarda farklı burun yapıları ve burun tipleri bulunmaktadır. Bu burun tiplerinden bazıları uzun ve büyük yapıda olmaktadır.

İnsanların burnunun normal halinden daha uzun ve büyük olması yüz görünümünü olumsuz etkilemektedir. Kişinin yüz yapısı ile uyumlu ve estetik açıdan hayal ettiği burun yapısına ulaşması için gereken müdahaleler yapılır.

Burun Eğriliği 

Burun Eğriliği tıbbi literatürde Deviasyon olarak adlandırılmakta olup temelde burun kemiği yamukluğudur. Kişilerde sağlık sorunları oluşmasına yol açar.

Kişinin her iki burun deliğini ayıran kıkırdağın eğilmesi nedeniyle ortaya çıkan Burun Eğriliği düzeltilerek kişinin nefes alıp verme problemleri giderilir.

Kapalı ve açık yöntemler kullanılarak yapılan Burun Estetiği operasyonları ile düzeltilen bu durum ile kişinin yüz görünümü istediği yapıya kavuşturulur. 

Burunda Çökme

Semer burun deformasyonu olarak da adlandırılan Burun Çökme problemi insanların en çok yaşadığı burun yapısı sorunlarından birisidir.

Kişilere göre farklı sebeplerden dolayı oluşan Burun Çökmesi nedeniyle kişinin burun kökü ve burun ucu arasında boşluk oluşup burnu basık şekilde görünür.

Kozmetik Burun Estetiği uygulamaları kapsamında yapılan işlemler ile hastadan alınan parça bölgeye yerleştirilerek sorun giderilir.

Aşırı Geniş Burun Delikleri ve Kanadı 
Bazı insanlarda çok geniş burun yapısı bulunabilir. Bu durumun oluşmasının iki temel sebebi geniş burun kanatları ve delikleri olmasıdır.

Hastanın burun deliklerinin tabanından başlanıp fazla olan dokular çıkarılarak kişinin istediği burun görünümü sağlanabilir.

Burun Asimetrisi

İnsanların burnunda bulunan simetri ve şekil bozuklukları genetik özelliklere bağlı olarak veya yaşanan travmalar sonucu ortaya çıkmaktadır. Bu durum kişileri hem estetiksel açıdan hem de sağlık açısından olumsuz etkilemektedir.

İnsanların yapısı gereği burun bölgesi tamamen simetrik olmasa dahi bazı kişilerde gözle görülür asimetrik problemler olabilir. Hastanın kıkırdak dokularına yapılan müdahale ile bu problemler kolayca giderilebilir.

Revizyon Burun Estetiği

Revizyon Burun Estetiği burun estetiği ameliyatı olduktan sonra sonuçtan memnun kalmayan hastalar için uygulanan ikinci cerrahi işlemlere verilen addır.

Revizyon Burun Estetiği uygulamasının;

Hastanın sonuçtan memnun olmaması, 

Hastada ameliyat sonrasında iyileşme sürecinde yaşanan problemlere bağlı şekil bozukluğu,

Hastanın operasyon sonrası burnuna darbe alması,

gibi durumlar sonrası yapılmasına ihtiyaç duyulmaktadır.  

Özellikle yaptırdığı ilk Burun Estetiği operasyonundan sonra istediği sonuçlara ulaşamayan hastaların olacakları Revizyon Burun Estetiği operasyonu öncesi doktor ve klinik seçiminde çok daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz.

Burun Estetiği Sonrası

Burun Estetiği sonrası kişilerin uygulamayı gerçekleştiren estetik cerrahi tarafından kendilerine iletilen hususlara harfiyen uyması hastanın sağlığı ve tedavinin başarısı için çok önemlidir.

Burun Estetiği Sonrası iyileşme sürecini 3 ayrı aşama şeklinde görebiliriz. Bu aşamaları;

Birincil İyileşme Dönemi (Operasyon sonrası geçen ilk hafta)

İkincil İyileşme Dönemi (İlk hafta ile ilk ay arası dönem)

Üçüncül İyileşme Dönemi (2. aydan başlayıp ilk yılın sonunda biten evre)

olarak belirleyebiliriz.

Birincil dönemde aksatmadan doktor kontrollerine gidilmelidir. Birincil ve İkincil evrede estetik uzmanımızın tavsiyelerine birebir uyulması halinde iyileşmenin büyük bir kısmı tamamlanmış olur.

Burun Ameliyatı Sonrası dikkat edilmesi gerekenleri operasyon tamamlandıktan sonra uzman doktorumuz hastamıza tüm detaylarıyla iletmektedir. Ameliyat sonrası dikkat edilmesi gereken temel durumları şu şekilde belirtebiliriz;

1-) Burun Estetiği ameliyatından hemen sonra dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

Öncelikle hastanın yatış pozisyonuna dikkat edilmelidir. Hasta başı yukarıya gelecek şekilde ve dizleri kıvrılarak uzanmalıdır. Yatağın düz olarak yapılması veya bu pozisyon dışında bir şekilde uzanılması halinde bölgede şişlikler artacaktır.

Sağlık kuruluşunda geçen yatış süreci boyunca bölgeye saat başı 20 dakika buz ile kompres yapılmalıdır.

Burun Estetiği operasyonundan sonra ilk 6 saat su içilmemelidir.

Hastanın midesi bulanmıyorsa 6. saatten sonra yemek yemesinde bir problem bulunmamaktadır. Özellikle çorba ve komposto benzeri sulu ve yumuşak yiyecekler tüketilmelidir.

Burun Estetiği ameliyatı sırasında varsa burun eti gibi problemlerin çözümü için bu etin bir kısmı alınabilir yada radyofrekans ile küçültülebilir.  Bu nedenle bölgede kanama olması doğaldır. Burun ucuna gazlı bez yerleştirilerek kanın emilimi sağlanabilir.

2-) Hasta taburcu olduktan sonra dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

Evde dinlenme sırasında hasta başı yukarıda kalacak şekilde uzanmalıdır. İlk haftalık süreçte yani atel alınana kadar hasta oturur pozisyonda yatmalıdır.

Hasta dikkatli bir şekilde başından aşağısını yıkayabilir, duş alabilir. Saçlarını yıkamak için ise kuafördeki gibi başını geriye yaslayarak dikkatlice yıkama gerçekleştirebilir. Yüz bölgesine asla su temas ettirilmemelidir.

Bölgedeki ödemin hızla inmesi için maydanoz ve yeşil çay gibi ödem atıcı besinler tüketilebilir.

Burun Estetiği ameliyatını gerçekleştiren doktorun yazdığı ilaçlar belirttiği saatlerde ve miktarlarda aksatılmadan kullanılmalıdır.

3-) Atel alındıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

Burun Estetiği sonrası burun içinin kendiliğinden nemlenme özelliği ortalama 1 ay sonra devreye girmektedir. Bu süreçte doktorunuz tarafından kullanılması istenen burun spreyi ve pomad belirlenen sıklıkta kullanılmalıdır.

Hasta burnuna dokunurken çok dikkat etmelidir. Burun bölgesine yumuşakça dokunulabilir ve duş sırasında temizlenebilir. Eğer isterse hasta makyaj dahi yapabilir. Ama burna yapılan dokunuşların özellikle yukarıya doğru olmasına özen gösterilmelidir.

Bu süreçte öksürmek, ıkınmak, sümkürmek, eğilmek, kalkmak, ağır bir yük taşımak gibi sizi zorlayacak durumlardan uzak durmalısınız. Bunların bazıları refleks olarak ifade edilse dahi elinizden geldiğince yapmamaya çalışmalısınız.

İlk 2 aylık süreçte gözlük kullanılmamalıdır.

Havuza veya denize girmekte ve güneşlenmekte herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Lakin suya şiddetle atlanmamalıdır.

İlk 10 haftalık süreçte pilates, yoga ve fitness gibi sportif aktivitelerden uzak durulmalıdır.

Bu süreçte dişler yumuşak bir diş fırçasıyla ve dikkatle fırçalanmalıdır.

Burun ve çevresine darbe almamaya çok dikkat edilmelidir. Buradan sonra kontroller 2. ay, 6.ay ve 12. ay yapılacaktır.

Burun Estetiği Sonrası Beslenme

Tüm cerrahi işlemlerden sonra olduğu gibi Burun Estetiği sonrası da beslenme çok önemlidir. 

Doktorunuzun önerdiği şekilde beslenmeniz iyileşme sürecini hızlandırırken tedavinin başarı oranını da yükseltecektir. 

Burun Estetiği Ameliyatı sonrası beslenme konusunda dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Operasyon sonrası ilk hafta yumuşak gıdalar tüketilmelidir.

Aşırı sıcak veya aşırı soğuk yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

Burun Estetiği ameliyatı sonrası ilk hafta fazla çiğneme hareketi yapılmamalıdır.

Uygulama sonrası ilk ay sakız çiğnenmemelidir.

Operasyon sonrası ilk ay gazlı içecekler tüketilmemelidir.

İyileşme sürecini hızlandırmak için protein ve vitamin içeriği yüksek gıdalar yenmelidir.

Hasta alerjisi olduğu gıdalardan ve baharatlı besinlerden uzak durmalıdır.

Burun Estetiği Kaç Saat Sürer?

Burun Estetiği Ameliyatı ortalama 1 ila 2,5 saat arasında sürer. Operasyon süresi hastanın genetik özelliklerine, yaşanan probleme ve uygulanacak tedavi yöntemine göre değişiklik göstermektedir.

Burun Estetiği Ameliyatları kozmetik ve fonksiyonel olmak üzere iki farklı nedenle yapılmaktadır. Her iki başlık altında uygulanabilen birçok farklı yöntem bulunmaktadır.

Kozmetik Burun Estetiği hastanın burnunda bulunan şekil bozukluklarının giderilmesi için uygulanan tedavi yöntemleri bütünüdür. Kozmetik Burun Estetiği uygulamalarının ortalama tamamlanma süresi 2 saat olarak ölçümlenmiştir.

Fonksiyonel Burun Estetiği hastaların burnunda bulunan bozuklukların sağlığını tehdit ettiği durumlarda başvurulan tedavi yöntemlerine verilen addır. Fonksiyonel Burun Estetiği operasyonları ortalama 1 saat civarında sürmektedir.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun Estetiği Fiyatları ile ilgili bilgi aldığınız kliniklerden farklı ücret dönüşleri duyabilirsiniz. Özellikle sağlık alanında yapılan tedavilerde hastaya ön muayene yapılmadan kesin bir fiyat vermek doğru değildir.

Burun Estetiği Fiyatları 2022 yılında birçok faktöre bağlı olarak değişiklik göstermekle birlikte bu faktörleri;

Hastanın yaşı ve genetik yapısı,

Burun bölgesinde var olan sorunların seviyesi,

Burun Estetiği sırasında uygulanacak tedavi yöntemi,

Tedaviyi yapacak uzmanın tecrübesi ve kliniğin tedavi geçmişi,

olarak ifade edebiliriz. 

Burun Estetiği yaptırmak için arayış içindeki kişilere tavsiyemiz klinikler ile iletişime geçmeleri ve geçmişte yaptıkları uygulamaları, işlemi yapacak uzmanın kişisel bilgilerini inceleyip bu çerçevede karar vermeleri olacaktır.

Burun Estetiği hakkında daha fazla bilgi almak, uzmanlarımız tarafından muayene edilip tedavi planınızı oluşturmak için Hemen Bize Ulaşın...

Burun Estetiği Tedavi Süreci

Burun Estetiği yaptırmak isteyen kişiler kliniğimize ulaştığında bizlere en fazla ilettikleri soruları sizler için ortalama bir vaka üzerinden derledik.

Aşağıda belirttiğimiz bilgiler kliniğimizde gerçekleştirilen yüzlerce Burun Estetiği Ameliyatı sonrası elde edilen verilerin ortalama bir hastaya referans olması için derlenmiştir.

Standart bir vaka için uygulanan Burun Estetiği Ameliyatı detayları şunlardır;

Ameliyatın Yapılması Gereken Yer : Klinik veya hastane gibi bir sağlık kuruluşunda gerekli ekipmana sahip steril ameliyathane ortamında yapılmalıdır.

Ameliyatı Gerçekleştiren Uzman : Estetik Cerrahi alanında uzmanlaşmış, uluslararası sertifikalara sahip ve tecrübeli bir doktor tarafından operasyonun yapılması hastanın sağlığı ve tedavinin başarısı için çok değerlidir.

Ameliyat Süresi : 1 ila 2,5 saat arası bir sürede işlemler tamamlanır.

Ameliyat Sırasında Kullanılan Anestezi : Genel veya lokal anestezi altında yapılabilir. Lakin vakaların büyük çoğunluğu genel anestezi altında tedavi edilir.

Ameliyat Sonrası Klinikte Yatış Süresi : Genellikle operasyon tamamlandıktan sonra aynı gün hastalar taburcu edilmektedir. Yapılan ameliyatın zorluğuna ve hastanın durumuna bağlı olarak 1 gün misafir ettiğimiz hastalar da olmaktadır.

Ameliyat Sonrası Ağrı : Burun Estetiği günümüz teknolojisinde çok ağrılı bir işlem olmaktan çıkmıştır. İlk 2 ila 3 gün çok az da olsa ağrılar görülebilir. Bu ağrılar ağızdan alınan basit ağrı kesiciler kullanılarak giderilir.

Ameliyat Sonrası Morarma - Şişlik Oluşması : İlk hafta içerisinde morluk veya şişlikler oluşabilir. Bu süreç tamamlandığında oluşan morluk ve şişlikler kendiliğinden geçmektedir. Eğer doktorunuzun Burun Estetiği Sonrası uymanızı istediği hususlara çok dikkat ederek riayet ederseniz morarma ve şişmeler minimum seviyede kalacaktır.

Ameliyat Sonrası Pansuman : Operasyondan sonra tampon ve alçı genellikle 5. gün tamamlandığında çıkarılır. Basit operasyonlrda tampon ertesi gün çıkarılır.

Ameliyat Sonrası Dikişler : Kapalı yöntemle yapılan Burun Estetiği Ameliyatlarında dış yüzeyde kesi ve dikiş olmaz. Dikiş kullanılan işlemlerde ise 5. gün alçı alınırken dikişler de alınır.

Ameliyat Sonrası Günlük Yaşama Dönüş : Hastalar operasyon sonrası birkaç gün içinde günlük hayatına dönebilirler. Biz tedavinin başarısı ve hastanın sağlığı için bu süreyi genelde 7 gün olarak belirliyoruz. Lakin ameliyat sırasında müdahale edilen sorunun büyüklüğüne bağlı olarak 15 güne kadar da istirahat etmesi için rapor verilen hastalarımız olmaktadır.

Ameliyat Sonrası Spor : Hasta 2 haftalık dinlenme sonrası yürüyüş yapabilir. İlk ay tamamlandığında burun bölgesine darbe almayacağı sporları standart tempoda gerçekleştirebilir. Bölgeye temas riski olan sporlar içinse en az 2 ay beklenmesi doğru olacaktır.

Ameliyatın Etkisinin Görünme Süreci : Operasyondan 2 hafta sonra morluk ve şişlikler geçmiş olur. Bu noktada hedeflenen görünümün %80 i sağlanmış olur. İlk 2 ayın tamamlanması ile birlikte %95 oranında istenilen görünüme kavuşan burun yapısı 1 yıllık süre sonunda tedavi planında belirlenen görünüm ile %100 uyumlu hale gelir.

  • Burun Estetiği Ameliyatı Hangi Yöntemle Yapılmalıdır?

    Burun Estetiği Ameliyatı Açık Rinoplasti Tekniği ve Kapalı Rinoplasti Tekniği olmak üzere iki farklı yöntemle yapılmaktadır. Bu iki yöntem kıyaslandığında birbirine göre avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır.

    Uzman Estetik Cerrahımız tarafından yapılan ön muayene sırasında hastanın yaşadığı rahatsızlığın boyutuna bağlı olarak tedavi yöntemi belirlenmektedir.

    Eğer Kapalı Rinoplasti kullanıldığında hastanın rahatsızlık yaşadığı durumlar iyileştirilebilir ise bu yöntem tercih edilir. Çünkü Kapalı Ameliyat Yönteminde cildin dış bölgesinde kesi olmamaktadır. Bu sebeple operasyon sonrası ciltte iz oluşmaz.

  • Burun Estetiği Hangi Anestezi Türü ile Yapılır?

    Burun Estetiği Ameliyatı genel anestezi ve lokal anestezi altında yapılabilen bir estetik tedavi yöntemidir. Operasyonların büyük bölümü genel anestezi ile yapılır.

    Hastanın acı eşiği yüksek olduğunda ve yapılacak işlemler nispeten daha kolaysa Burun Estetiği lokal anestezi altında yapılabilir.

    Ancak Burun Estetiği Ameliyatı sırasında kemiklere çok fazla müdahale edilecekse ve hasta ağrıya dayanıklı değilse genel anestezi kullanılması doğru olacaktır.

  • Burun Estetiği Sırasında Burun Kemikleri Kırılır mı?

    Burun Estetiği operasyonu sırasında burun kemikleri kırılmaz. Yaşanan problem gereği burun şeklinin değiştirilmesi istenirse kemikler törpülenebilir. Bu işlem yetersiz gelirse kemiğe ince kesiler uygulanarak fazla olan kemikler bölgeden alınabilir.

  • Burun Estetiğinde Tampon Kullanmak Şart mıdır?

    Burun Estetiği Ameliyatlarında tampon kullanmak şart değildir. Geçmiş yıllarda burun ameliyatları sonrası tampon kullanılırdı. Bu durum birçok hasta için çok rahatsız edici bir durum olmakla birlikte ameliyattan uzak durmalarına yol açardı.

    Günümüzde birçok ameliyat tampon kullanılmadan tamamlanmaktadır. Eğer çok ciddi bir operasyon yapılıyorsa tampon kullanılır. Lakin içinde bulunduğumuz dönemde kullanılan modern tamponlar eskisi gibi metrelerce uzunlukta ve hastayı rahatsız edecek yapıda olmamaktadır.

  • Burun Estetiği Sonrası Tampon Çıkarılırken Ağrı Olur mu?

    Burun Estetiği operasyonu sonrası tampon çıkarılırken hafif bir ağrı hissedilebilir. Hastada tampon çıkarken iç gıcıklayıcı bir his oluşabilir.

  • Burun Estetiği Ameliyatı Sırasında Burun Eti Problemi Giderilebilir mi?

    Burun Estetiği operasyonu planlanırken hastada burun eti problemi yaşanıyorsa aynı ameliyat sırasında estetik sorunlar giderilirken burun eti de alınabilir. 

  • Burun Estetiği Sonrası Hedeflenen Sonuca Ne Zaman Ulaşılır?

    Burun Estetiği ameliyatı sonrası hemen istenilen sonuca ulaşmak mümkün değildir. Hastanın cilt yapısına ve operasyon ile düzeltilen problemin boyutuna göre kesin sonucun görüneceği tarih değişebilir.

    Ortalama bir süreç belirtmek gerekirse ameliyat tamamlandıktan 2 ay sonra istenilen görüntünün %90 ı sağlanabilir. 1 yıllık sürecin sonunda operasyonun sonucu %100 oranında yüze yansımış olur.

  • Burun Estetiği Sonrası Şişlik ve Morluk Oluşur mu?

    Burun Estetiği sonrası vakaların bir kısmının yüzünde morluk ve şişlik oluşabilir. Günümüzde teknolojinin sağlık alanına getirdiği  yenilikler sayesinde bu durum daha az görülmektedir.

    Bazen anesteziye bağlı kullanılan ilaçlar ve gazlara bağlı hastalarımızda operasyon sonrası bulantı ve kusma olabilmektedir. Operasyon esnasında ve sonrasında hiçbir morluğu olmayan hasta da öğürme ve kusma sonrasında şişlik ve morluklar ortaya çıkabilmektedir.

    Tüm bunlarla birlikte hastanın cilt yapısı hassas ve kanama bozuklukları yaşıyor ise bu tarz etkiler uygulama sonrası görülmektedir.

    Burun Estetiği Sonrası morluk ve şişliklerin oluşmasına engel olmak için doktorumuz tarafından bildirilen operasyon öncesi uyulması gereken hususlara çok dikkat edilmelidir.  

    Oluşan morluk ve şişlikler kısa bir süre içinde kendiliğinden geçmektedir. Şişliklerin geçmesi için bölgeye masaj yapabilirsiniz. Oluşan morluklar da doktorumuz tarafından yazılan ilaçların kullanılması ile hızla geçirilebilir.

  • Burun Estetiği Hangi Durumlarda Riskli Olmaktadır?

    Burun Estetiği operasyonları bazı hastalarda ve vakalarda uygulanması halinde olumlu sonuçlar vermediği gibi kişinin sağlığına da ekstra zarar verebilmektedir.

    Özellikle hastaların yaşı ilerlediğinde ciltlerinde elastikiyet kaybolmaktadır. Bu durumu yaşayan hastalarda tedavi sonuçları %100 başarılı olamayabilir. Cilt yapısı kalın ve yağlı olan kişilerde Burun Estetiği olumlu sonuç vermeyebilir. 

    Yakın zamanda duygusal travma yaşamış ve psikolojik anlamda güçlü olmayan hastalarda Burun Estetiği operasyonları doğru sonuçlar vermeyebilir.

    Genel sağlık sorunları yaşayan, aşırı kanama ve pıhtılaşmama problemi bulunan kişilerin de Burun Estetiği yaptırması önerilmemektedir.

    Tüm bu durumlarla birlikte Burun Estetiği ameliyatından beklentileri net olmayan, var olan burun yapısı bozukluğunu abartan kişilerde de %100 memnuniyeti oluşturmak imkansıza yakın olmaktadır.

  • Burun Estetiği Sonrası Burun Ucunda His Kaybı Yaşanır mı?

    Burun Estetiği ameliyatı tamamlandıktan hemen sonra hastanın burun ucunda hislerde azalma olmaktadır. Bu durum iyileşme süreci içerisinde kendiliğinden düzelmektedir.

  • Burun Estetiği Sonucu Kalıcı mı?

    Burun Estetiği operasyonlarının sonuçları kalıcıdır. Lakin operasyondan yıllar sonra yaşlanmaya bağlı insanların burunlarında oluşan deformasyonlar hastada da görülür.

    Yani Burun Estetiği olan kişilerde de yıllar geçtikçe doğal yaşlanma belirtileri olan burnun büyümesi, yerçekimine bağlı burun ucunun sarkması, cildin incelmesi yada bazen kalınlaşması durumu gerçekleşir. Ama Burun Estetiği öncesinde bulunan estetiksel bozukluklar asla tekrar oluşmaz.

  • Burun Estetiği Tekrar Yapılabilir mi?

    Burun Estetiği ameliyatı ihtiyaç duyulması halinde birden fazla kez yapılabilir. Hastanın istediği sonuçlar oluşmadığında veya herhangi bir kazaya bağlı tekrar burun bölgesinde deformasyon oluştuğunda operasyon tekrar yapılabilir.

    Tekrarlanan her Burun Estetiği operasyonunda başarı oranı azalırken komplikasyon ihtimali artmaktadır. Bu yüzden kişiye ilk uygulanan ameliyatın doğru bir tedavi planıyla ve uzman estetik cerrahlar tarafından yapılması en doğru karar olacaktır. 

  • Burun Ucu Düşüklüğü ve Burun Kemeri Aynı Ameliyat ile Düzeltilebilir mi?

     Burun Estetiği ameliyatı sırasında burun ucu düşüklüğü ve burun kemeri aynı operasyon sırasında düzeltilebilir.

  • Estetik Burun Ameliyatının Başarısı Nasıl Ölçülür?

    Burun Estetiği ameliyatı sadece kişinin burun bölgesinin yapısından yaşadığı rahatsızlık nedeniyle yapıldığı taktirde öncelikle işlem sonunda hasta görünümden memnun olmalıdır.

    Bununla birlikte Burun Estetiği sonrası uygulamanın başarısı kişinin burun ve yüz görünümünün doğal olması ile de ölçülebilir.

    Hastanın aynada gördüğü burun ve yüz yapısından mutlu olmasının yanı sıra operasyon sonrası hastanın solunum sistemine herhangi bir zarar verilmemelidir. Kişi rahat şekilde nefes alıp verme işlemini gerçekleştirebilmelidir.

  • Burun Estetiği Sonrası Rapor Alabilir miyim?

    Burun Estetiği yaptıran kişilere işyerlerine sunabilmeleri için 15 günlük istirahat raporu verilmektedir. Bu süre sonunda kişi iş hayatına dönebilir.

  • Burun Estetiği Sonucundan Nasıl Emin Olabilirim?

    Burun Estetiği ameliyatı olabilmek için kliniğimize ulaşan kişiler önce Uzman Estetik Cerrahımız tarafından muayene edilirler.

    Bu muayene sırasında operasyona engel olacak herhangi bir durumunuz olup olmadığı kontrol edilirken doktorumuz sizi dinleyerek istediğiniz burun yapısını anlamaya çalışır. 

    Doktorumuz bu süreçte önceden yaşadığı tecrübeleri ve hastanın isteklerini bir arada değerlendirerek tedavi planını oluşturur. 

    Burun Estetiği Ameliyatı öncesi son teknoloji programlar kullanılarak operasyon sonrası oluşacak burun yapınız ve yüz görünümünüz size bilgisayar ekranında gösterilir. Böylece hasta içi rahat bir şekilde operasyonu olabilir. 

TEDAVİ BİLGİLENDİRME